Jah, ka meie ei uskunud oma silmi, vaadates eile New York Fashion Weeki VFILES moeshowd ja seda mitte üksnes tavapärasest veidi erinevate vahejuhtumite pärast, mis sel nädalal juhtus (kindalsti võid olla sotsiaalmeedias märganud karvaste stilettodega modelli, kes kukkus rohkem kui kõndis või ebatavalist jalgratastega ringisõitmist, pikki musti kleite meeste seljas jne). 

Tundub, et maailm on jõudnud nüüd oma hullumeelsuses täiesti uuele tasemele. Milles see hullus siis täpsemini seisneb? Disainielemendina on kasutusele tulnud ei midagi muud, kui... peenis. Ja mitte lihtsalt tagasihoidlikult, vaid selgelt, jõuliselt ja äärmiselt silmatorkavalt. Vaadates järgnevaid fotosid moedisainerite Nan Li ja Emilia Pfo's Namilia kollektsioonidest, ohakavad ka kõige juglemad tüdrukud - see on tõesti midagi, mis ületab seni nähtu normaalsuse piirid.

Copyright New York Fashionweek web.

See kõik algas sellest kostüümist. Jah, tegemist ei ole siinkohal sinu rikutud mõtlemisega (või vähemalt mitte ainult sellega). Selle moodsa topi peamiseks disainielemendiks ongi täpselt see, mida sa näed.

Copyright New York Fashion Week 2015.

Olles juba kergelt ära kohkunud, märkasime sarnast disaini lähenemist ka siin. Tõepoolest lähemal vaatlusel pole mingit kahtlust ka selles, mis disainilähenemine siin kasutusel on.

Copyright New York Fashion Week 2015.

Tähelepanelikumal vaatlemisel on näha ka topi kaelusemustris seda sama motiivi, millest oleme juba rääkinud. Ojah...

Copyright New York Fashion Week 2015.

Kahtlemata on tegemist kauni kleidiga, kuid mida me näeme selle alaosas. Ka siinkohal pole tegemist vaid sinu fantaasia viljadega - see on disainielement, mis ongi mõeldud šokeerima.

Copyright New York Fashion Week 2015.

Mida muud jääksi siinkohal lisada, kui seda, et tasub mõelda "outside the cocks". Tegemist on kahtlemata täiesti absurdse lähenemisega. kuid ei saa öelda, et see poleks stiilne.

Copyright New York Fashion Week 2015.

Kui vaadata tähelepanelikumalt üliväikse miniseeliku peal olevaid sümboleid, mis osundavad Minu väike poni poni suunas, siis pole samuti vaja üle mõelda. Tegemist on jällegi täpselt selle sama motiiviga, millest oleme juba rääkinud. 

Copyright New York Fashion Week 2015.

Ilmselt pole ka selle disaini puhul jäetud võimalust asjadest erineval viisil aru saada. Tegemist on kõige tavalisema peenis-rinnahoidja disainiga.

Copyright New York Fashion Week 2015.

Säärane riietus, mis tunduks täiesti omal kohal mõne kuulsa RnB või hiphop laulja seljas, ühendab endast räpikultuuri traditsioone ja tänapäeva moodi. Ühtlasi ühendab see oma kujunduses väikseid dollari märke ja kuldseid peeniseid. Ometi on just see üks vähestest variantidest antud kollektsiooni hulgas, mida kujutaks täiesti ette mõne julgema tüdruku seljas avalikus kohas (aga tõenäoliselt mitte Tallinnas, vaid näiteks Milanos või NYs).

Copyright New York Fashion Week 2015.

Siin on nüüd nädie sellest, kus kõik muu peale eepool käsitletud disainielemendi on ära võetud. Kogu riietus koosnebki täpselt sellest, millest oleme rääkinud.

Copyright New York Fashion Week 2015.

Omapärane ja kahtlemata stiilne. Kuigi sellise kostüümiga kõlbab käia vaid moelavadel, oleks selle keskmine osa siiski kantav ja tsiviilelus. Ilma täiendavate vihjeteta oleks selle muster just nii piiripealne, et seda nägev inimene mõtleks kas tegemist on tõesti millegi nii hulljulgega või mõtleb tema selle lihtsalt ebsündsalt veidraks tulenevalt oma vildakast pilgust.


 

Mida saab sellest järeldada?

Kindasti pole mõtet sellest postitusest siin järeldada, et moes on eri suurusega peenise pildid ja neid tuleks nüüd igal võimalusel oma garderoobi integreerida. Pigem tasub järeldada seda, et maailm on muutnud. Tasub mõelda selle peale, et taolised asjad, mis oleksid mõni aeg tagasi veel ülemaailmselt moeteadlikke inimesi šokeerinud ning mille puhul oleks nende jõudmine suurtele moelavadele olnud äärmiselt kaheldav, on nüüd uus normal. Ja meie tarbimisühiskonnas, kus igal minutil tabavad meid kümned rohkemal või vähemal määral hullumeelsed turunduslähenemised, lihtsalt ei ole mõtet enam olla tavaline. Selleks, et tähelepanu saada, tuleb olla julge. Kas nüüd just julge "think outside the cocks" stiilis või muud moodi, aga igal juhul mitte tagasihoidlik ja tavaline :)