Kuigi enamik tüdrukuid on oma elu jooksul päris palju kulmude kitkumisega kokku puutunud, teeme me ikkagi vigu, mis võivad tulemust oluliselt halvendada. Kas sa näiteks teadsid, et on oluline, mis kellaajal sa kulme kitkud? :) Või mis on õige kaugus peeglist erinevates kitkumise faasides? Või mis juhtub tavaliselt, kui soovid teha oma kulmud võimalikult identseteks? :) Siin on nimekiri peamistest vigadst, mida teevad vahel ka tõelised kulmuprofid.

1. Kulmude kitkumine liiga sageli

Kui kitkud kulme iga päev, siis oled juba oma "kulmumängu" kaotanud, ükskõik, milliseid supervõtteid sa kasutad. Mitmed kulmu-eskperdid jagavad seisukohta, et enne mistahes kitkumist tuleb lasta kulmudel kasvada vähemalt paar nädalat. Kui kitkud oma kulme iga päev, siis lihtsalt rikud need ära.

2. Soov saada kulmud identseteks

Naised peavad ükskord aru saama, et see, kui kulmud on täpselt identsed, muudab üldpildi koledamaks ja ebaloomulikumaks, kui kulmud, mis on väikeste erinevustega. Inimese vasak ja parem näopool on niikuinii erinevad, samuti silmad, kõrvad, põsesarnad jne. Kui suudaksidki muuta kulmud täpselt identseteks, siis mõjuks see ebaloomulikult. Samuti tasub endale teadvustada juba ette, mis juhtub, kui pürgid täiusliku identsuse poole - lõpetad kitsamate, ülekitkutud ja lihtsalt inetumate kulmudega. Parimad kulmud on alati pisut erinevad (nagu ka siin pildil :)). 

3. Kulmude kitkumine enne dušši alla minekut

Jah, oleme sellest ka varem rääkinud. Enamik kulmuproffe teavad, et on suur viga kitkuda oma kulme ENNE dušši alla minekut, samas ei tea nad kõiki põhjuseid. Mitte üksnes ei ole peale sooja vee all käimist kitkumine valutum, vaid enne dušši alla minekut kulmude kitkumine on viga ka selle pärast, et tulemus võib soojas vees oluliselt muutuda. Osa karvu langeb täiendavalt välja ja kulmukontuurid jäävad ebatäpseteks. 

4. Enamasti kitkutakse kulmud liiga lühikeseks

Kuigi me kõk teame, kuida mõõta kulmudele õige pikkus (asetades pliiatsi või pinsetid sirgelt ninasõõrmest ülespoole kulmude sisemise alguspunkti leidmiseks ja tehes sama diangonaalis väljapoole välise lõpp-punkti määramiseks), kitkub enamik tüdrukuid ikkagi kulmud pigem  liiga lühikesteks. Mitmed kulmuprofid soovitavad pigem jätta kulmud paari karvarea võrra pikemateks kui lühemateks. 

5. Kulmukaare tipu viimine liiga kaugele kulmu välimise otsa suunas

Väga sageli tekib just teatud kulmuoskuste omandamisega soov oll ise oma kulmukaare tipu ainsaks disaineriks. Enamasti on see viga juba selle pärast, et sa näed oma kulme peeglist veidi teistmoodi kui teine inimene seda näeb. Lisaks viivad väga paljud tüdrukud oma kulmukaare tipu liiga kaugele välja, mis võib jätta hetkeks mulje täiuslikust kulmudisainist, kuid suuremas plaanis tundub, nagu oleksid sa kestvalt üllatunud ilmega. Selleks, et mitte eksida, anname veel ühe pommikindla võtte. Võta silmapliiats ja suuna see ninasõõrmest üles väljapoole täpselt silmapupilli keskosa kohalt - see punkt, kus pliiats lõikub kulmuga, peaks olema kulmukaare maksimaalne kaugus. Ära vii seda kaugemale. 

6. Oma kulmukaare tekitamine iseseisvalt

Jah, oleme seda ka varem toonitanud, aga teatavasti on kordamine täiuslike kulmude ema. Sa võid oma kulmude ülemist poolt ise värskedada, aga seda võiks ka teha minimaalselt. Hakata aga seda ise nullist ülekasvanud kulmude puhul looma? See on VIGA. Ükskõik, kui proff sa oled, saavutad sa kulmude ülemise poole kitkuda laskmisel parema tulemuse, kui usaldad oma kulmukesed profi kätte. Kulmukaare alumise osa kitkumisel on tunduvalt raskem mööda panna ja seda võid rahulikult ise teha. 

7. Kulmušabloonide kasutamine

Jah sellised eelmise sajandi hitid, nagu kulmušabloonid on veel mõne wannabe-kulmuprofi päevi näinud kulmutööriistade arsenalis. Väldi neid nagu katku. Sajal juhul kümnest jätavad need kulmud ebaloomulikeks ja võltsiks. See, et osad kulmumaailma "innovaatorid" üritavad neid juba ammu avastatud ja maha maetud vahendeid millegi uue ja seksika pähe serveerida, oma sama absurdne nagu soovitus kanda aluspesu teksade peal - see võib tunduda küll innovaatilisena, kuid on ebamugav kandjale endale ning mõjub ka teistele pigem naljakalt.

8. Kulmude kitkumine päevade ajal

Kuigi see on nii mõneski mõttes iseenesest mõistetav, ei pööra tüdrukud sellele vahel tähelepanu. Nagu sa väga hästi tead, on valutundlikkus päevade ajal kordades suurem. Kui valid oma kulmude kitkumiseks aja, mis langeb kokku su päevadega, on sul lihtsalt väga palju rohem pinget, ebameeldivust ja päris kindlasti ei saavuta sa nii head tulemust, kui siis, kui oleksid oodanud veel mõne päeva. Võta asju rahulikult ja lükka kitkumine edasi ajaks, mil oled jälle parimas vormis.

9. Must Surm su kulmudele - nende värvimine mustaks

Ükskõk, ja me rõhutame, ükskõik, kui tumedad su juuksed on, sul ei tasu kulme värvida täiesti mustaks. See on viga ja tõmbab su "kulmumängu" alla kas siis, kui kõik muu on tehtud õigesti. Järgi seda ruskikareeglit: kui sul on tumedad juuksed, siis vali kulmude värvitooniks oma juuste kõige heledama osa toon. Kui seegi on täiesti must (kuigi see tavaliselt nii ei ole), siis võta ikkagi toonikese võrra heledam toon. Kui su juuksed on heledad, vali kulmuvärviks juustevärvist toon tumedam. Kui lähed heldate juuste puhul kulmudes juba kaks tooni tumedamaks, seilad ohtlikel vetel. 

10. Kulmude meikimine

No kuidas see saab viga olla, võid nüüd küsida. Jah, kahjuks see on nii. Vähem on parem! Selleks, et kulmud su nägu õigesti raamistaksid, peavad need olema hästi hooldatud ja mitte mingil juhul üleliia meigitud. Mida suurem on meigikord kulmudel, seda suurem on tõenäosus, et need paistavad välja valedel põhjustel.