1. Nipp: Selleks, et kulmud paistaksid välja lopsakamad, värvi kergelt karvu kulmude alt- ja pealtosast.

Copyright Getty Images.

Värvides kulmude ülemise piiri ja alumise piiri karvad kergelt tumedamaks, tekitad varju-efekti, mis toob su kulmud tunduvalt paremini esile ja lisab neile lopsakust. Mida on selleks kõige parem kasutada? Loomulikult pehmet ja madala õlisisaldusega kulmupliiatsit. Värvi kergete ja lühikeste tõmmetega kulmude alumine ja ülemine piir ära seejärel harja oma kulmukarvu ülespoole ümara pehmete harjastega harjaga. See muudab kulmud ka tunduvalt loomulikumaks.

Nipp 2: Ära joonista kulme naha peale, kus puuduvad karvad.

Copyright Getty Images.

Sinu kulmujuju aluseks saavad olla ja peavad alati olema kas sinu enda või siis pikenduste abil sinu kulmudesse seatud karvad. Selleks, et saavutada paremat kulmudisaini, saad anda kuju ja vormi ainult sellele, mis on juba olemas. Ainuüksi see, kui sa väldid kulmupliiatsiga kulmude joonistamist nahale, kus puuduvad karvad, aitab oluliselt parandada su kulmudisaini taset. 

Nipp 3: Harja kume alati väljapoole ja ÜLES!

Copyright Getty Images.

Paljud tüdrukud teavad, et kulme tuleb harjata seestpoolt väljapoole. Tõsi, aga mitte piisav. Su kulmudisaini tase paraneb olulisel määral, kui harjad kulme diagonaalsete liigutustega väljapoole ja üles. Nii muutuvad kulmud silmnähtavalt kohevamateks ja saavutad oluliselt pehmeme, kohevama ja sulgja efekti.

Nipp 4: Vali kulmuvärvi meigi toon vastavalt vahendile, mida kasut

Copyright Getty Images.

Õige kulmuvärvi meigi leidmine on täppisteadus, mitte loterii. Kulmugeeli puhul tasub valida värv, mis ühtib su kulmukarvade värvitooniga, või on sellest ühe värvitooni võrra tumedam. Kulmupintslite puhul on aga otstarbekas valida hoopis ühe värvitooni võrra heledam pliiats. Kui püüad kulmupliiatsiga kulme värvides luua illusiooni täiendavatest karvadest, siis muutub pilt tunduvalt ebaloomulikumaks, kui kasutad tumedat värvi. Tooni võrra heledam kulmupliiats võib aga olla sulle väga heaks abimeheks. 

Nipp 5: Kui värvid kulmukarvu püsivalt, tee seda professionaalselt.

Copyright Getty Images.

Nii ulmeline kui see ka ei tundu, on meie planeedi kolme miljardi naise hulgas päris mitu, kes on oma kulme püüdnud püsivalt värvida juustevärviga. See on alati viga. Peamiselt selle pärast, et peroksiidide tase koduseks kasutuseks mõeldud juuksevärvides on kulmude jaoks liiga intensiivne. Samuti ärritab juustevärv tugevalt ka silmapiirkonda ja lühidalt põletad sa lisaks oma kulmukarvade ära rikkumisele ka korralikult ära oma näo. Kui tõesti soovid püsivat ja tugevat värvi, vali pigem professionaalne lähenemine - näiteks kvaliteetne microblading protseduur. 

Nipp 6: Kasuta toonitud kulmugeeli, aga ettevaatlikult!

Copyright Getty Images.

Sul ei maksa karta toonitud kulmugeeli, sest see võib aidata sul kulmud oluliselt paremini välja tuua. Samas ole sellega ettevaatlik! Oluline on olla selle kulmudele kandmisega väga mõõdukas. Alusta vähesest ja lisa seda samm haaval. Samuti on heaks nipiks liigse kulmugeeli salvrätikuga ära eemaldamine juba kulmuharjalt ENNE kui seda üldse kulmudesse harjama hakkad. NIi väldid hilisemat ja keerukamat liigse geeli eemaldamise vajadust kulmukarvadest. 

Nipp 7: Proovi suure kiusisaldusega kulmuvärve, kui vajad kiiret lahendust

Copyright Getty Images.

Loomulikult on kulmutuššide valik väga lai ja otsatu. Sellest tasub sul endale aga hankida üks korralik suure kiusisaldusega kulmutušš. Miks? Sest see võib olla sulle väga heaks abimeheks, kui soovid kiiresti katta oma kulmude õhemad kohad nii, et tulemus jääks võimalikult loomulik. Kiud tušši sees muudavad tulemuse tunduvalt sarnasemaks su oma kulmukarvade ülesehitusele. Ja nagu öeldud, on see heaks valikuks just siis, kui sul pole aega iga kulmukarvaga eraldi ja põhjalikumalt tegeleda. 

Nipp 8: Kasuta kulmupumatit kulmudele kohevuse lisamiseks.

Copyright Getty Images.

Kvaliteetne kulmupumat on väga kasulik, kui tahad muuta oma kulmukaared tunduvalt pehmemaks ja loomulikumaks. Erinevalt paljudest geelidest ei ole pumat kulmukarva suhtes liiga intensiivne ja võimaldab nii anda kulmudele tähelepanu äratavama ja silmnähtavamalt kohevama välimuse tervislikult ning loomulikult. 

Lisanipp: Hari ennast iga päev!

Jah, see nõuanne võib nüüd mõnele tüdrukule tunduda küll väga elementaarne, ometi on tihti väga palju kasu just selles, et viid annast kurssi erinevate kulmuteenustega, mis maailmas olemas on. Kulmumaailm areneb kiiresti ja on väga hea, kui tunned hästi erinevaid lähenemisi ja oskad selgelt vahet teha, millal tasub kaaluda kulmupikenduste paigaldamist, millal näiteks micro-balding protseduuri, millal on mõttekam karvadel lihtsalt kasvada lasta ning kuidas vältida oma kulmude üle-hooldamist.